Cesta medzi Šuňavou a Štrbou je už prejazdná

15.03.2010 Poprad

Poprad 15. marca (TASR) - Cesta 18/147 medzi obcami Štrba a Šuňava je už sprejazdnená po tom, čo z nej fréza odpratala nafúkaný sneh.
Ján Urban zo Správy a údržby ciest v Poprade uviedol, že na mieste je však nevyhnutné zvýšiť pozornosť, pretože cestári vozovku ešte stále upravujú. "Je tam zhruba štyri až päť centimetrov snehu na ceste, čo zostane po radlici a treba ju ešte dočistiť a posypať, " priblížil Urban.
Problémy však môžu nastať aj na ceste III. triedy medzi Lučivnou a Šuňavou. Tam sa podľa dispečera tvoria snehové záveje a jazyky, cestári sa snažia cestu priebežne upravovať, zatiaľ je prejazdná. "Kým neprestane fúkať, budú tam problémy, " konštatoval.
Ostatné cesty v okrese Poprad sú momentálne zjazdné a bez problémov. Cesta medzi Šuňavou a Štrbou bola neprejazdná od rána, pretože v okolí snežilo a fúkal prudký vietor, ktorý napadaný sneh navial priamo na vozovku. Na cestách vo Vysokých Tatrách sa môže nachádzať do päť centimetrov utlačeného snehu. Vozovka ciest III. triedy je upravená, s približne dvojcentimetrovou vrstvou utlačeného alebo kašovitého snehu.
 

Vyberte región